четвртак, 27. август 2015.

Moje remek delo - Maksimova torta za 3. rodjendan #AngryBirds

Maxim je potpuno poludeo za Angry Birds-ima i morali smo da imamo totalno ludu tortu za treći rodjendan, sa sve letećim pticama, zamkom, jezerom, blatom...
Zamak je naravno nutela torta, a livada ispred je plazma torta. Jezero je u plavo obojen želatin, a sve figurice su od jestivog fondana :)








понедељак, 24. август 2015.

Maksimova torta za 2. rođendan

Maksim je stalno gledao Baby TV pa kao mali nije imao pojma ko su diznijevi junaci. Morala sam da se pomučim da pronađem likove koje je on voleo oko 2. rođendana Billy-ja i Bam Bam-a.
Najlakše je bilo oblikovati ih od plazma torte, posuti obojenim kokosovim brašnom i uraditi im lica, uši i ručice od fondana. Evo kako su ispali.


недеља, 23. август 2015.

Plazma torta

Plazma torta se napravi za čas, nema nereda, gomile prljavih sudova, pečenja i filovanja, a deca joj se obraduju više nego najkomplikovanijoj torti koju možete da zamislite!
Zato je ovo uvek dobar izbor za dečije zabave ili neplanirane goste.
Veliki plus je što je smesa savršena za oblikovanje i nije joj potreban premaz da bi se fondan lepio za nju, pa je fenomenalna za torte u oblicima sa fondanom.
Ovo je osnovni recept, možete dodati orahe, banane, seckane žele bombone, M&Ms ili bilo šta po ukusu.

Sastojci:

  • 600 gr mlevene plazme
  • 250 ml fante
  • 200 gr šećera u prahu
  • 250 gr putera
Priprema: Natopiti plazmu fantom i ostaviti da odstoji dok penasto umutite puer i dodate mu šećer. Spojite mase i oblikujete tortu.
Možete je ukrasiti topljenom čokoladom, šlagom ili fondanom.